Itt az első havunk Milánóban! Már két napja havazik, az autók tetején lévő hó már kb. 15-20 cm. Én kevésbé élvezem, mint a gyerekek, sőt mondhatni ki nem állom, én már tavaszt szeretnék, végülis miért nem esett karácsonykor? Hát nem? De! 
De ha már hó, akkor bepótolok egy bejegyzést, egy korábbi szánkózásról. Kinéztem a hójelentés oldalon, hogy Milánótól másfél órára van megfelelő mennyiségű hó, hát hajrá, menjünk oda, közel van, tutti szánkópályával, neve Piani di Artavaggio. (olasz hójelentés oldala: http://www.skiinfo.it , www.sullaneve.it)
Na, járt utat járatlanért, persze gps-nek fogalma sem volt, merre kell menni, nincs frissítve a szoftver, és amikor meg már örültünk, hogy rátalál az útra, akkor szerinte a katasztrofális földút az egy jelölt út, menjünk arra. Szidtam magam, hogy nincs rendes térkép nálam, és nem is néztem meg rendesen otthon a térképet, földutat elfelejtettük, és mint minden normális ember, akinek nincs gps-e, néztük a táblákat és megkérdeztünk egy embert. Na, így sikerült is odatalálni a kiszemelt hegyhez két és félórás autózás után, aholis kedves felvonókezelő ember mondta, hogy a felvonó üzemel, de itt nincs hó, menjünk a szomszéd faluba, ott van. Köszi. Átmentünk, és ott tényleg volt hó, de csak fent, a völgyben nyoma sem volt, az újabb hely neve Piani di Bobbio.

Nagyon jó szánkópálya van itt is, közvetlenül a felvonó végállomásánál (1700 m), két mozgószőnyeggel, ez nagyobb gyerekeknek is tutti pálya. A pálya mellett van kölcsönző is, étterem is, és persze sípályák is (1950 m).Megközelítés:
Barzio faluban ki van táblázva a felvonó (funivia), ahol egy nagy parkoló is van. A szánkózás 5eur/nap.


Author

Write A Comment