Akinek nincsenek elvi problémái az állatkertekkel, vízi-állatparkokkal, annak a Loro Parque kihagyhatatlan Tenerifén. Mi felnőttként, még Lackóval a pocakban is nagyon élveztük a gyönyörűen megtervezett és karbantartott trópusi kertet, a képeslapszerű kifutókon élő állatokat, és a profi bemutatókat. És most a gyerekek is odavoltak érte. Persze, egyértelműen a bemutatók vitték a pálmát, és ez érthető is. 
Az orca, vagyis a kardszárnyú delfin a leglátványosabb, a delfin csak picit marad el, a fóka nagyon mókás, a papagáj pedig nem olyan okos állat, ahogy Ági jellemezte őket a bemutató után.
A mi családunk legnagyobb élménye a delfin bemutató lett, mert egészen véletlenül Lackó ülhetett a csónakba, amit egy delfin húzott körbe a medencében! Hát, rögtön végigszaladt rajtam, hogy megijed, beleesik, mileszmost, de egy kis visítással megúsztuk, amikor  a delfin lefröcskölte az arcát, egyébként jól bírta:) Kis videó az akcióról:
                                       
Az orca-show a megfelelően hatásvadász kisfilmmel (a nemrégen érkezett Morgan megmentéséről szól a film, ezen azért lehet vitatkozni, hogy neki megmentés-e a fogság), megható képekkel indul, és fokozódik a nagyon jól megválasztott zenékkel és persze a szépséges orca-kal. A parkban  2006 óta élnek a kardszárnyú delfinek, született már itt kis orca is (orca-védő internetes oldal szerint az orca mamának nem szabadott volna teherbe esni…).  Egyébként az orca-k Amerikából, a SeaWorld-től érkeztek, ezt a társaságot is támadják az állatvédők (The Orca Project). 
Nem tudom, hogy a fogságban született állatok mennyire tudnának beilleszkedni a természetes közegükbe, és nem tudom, hogy mennyire érzik jól vagy nem jól magukat az állatkertekben, de a bemutatókon játékos, szép, egészséges állatokat láttunk, és tényleg nagy élmény volt, és csak remélni tudom, hogy a gondozóik is szeretik és nem rabként kezelik őket. 

Az összes tenerifei kép Laca mesterműve

Az állatkertben sok szép állatot láttunk, gyönyörű környezetben. Mint pl. a flamingók, akiket ahogy megláttuk őket, egyszerre mondtuk, hogy de kár, hogy Pesten nem ilyenek. A ritka, fehér bengáli tigris is meseszép, a majmok jópofák. 

A pingvinház is profi, Zoli szerint itt megfordulnak a szerepek, és a pingvinek nézik a látogatókat azon a mozgójárdán, amire csak rá kell lépni és elvisz a pingvinek előtt.
A név kötelez, és a papagájokból is rengeteg féle-fajta látható, de bármilyen szépek is, a többi állat mellett egy picit jelentéktelenek lesznek.

Megközelítés
Tenerife északi részén, Puerto de La Cruz-ban található a park. A városból 20 percenként ingyenes kisvonat indul, és persze vissza is hozza az utasokat. Parkoló a bejárat előtt, véges számú, korán kell érkezni. A belépő elég drága, de szerintem bőven megéri az egész napos programokért. Ha 14 napon belül újra veszünk jegyet, akkor az csak töredéke az eredeti jegy árának. Info: www.loroparque.com
Author

Write A Comment