Ez egy kis, eldugott, szépséges angolkert, a Giardini Pubblici-vel szemben. A Villa Reale Leopold Pollack (Pollack Mihály féltestvére) által tervezett klasszicista palota, Napóleon, majd Radetzky marsall székhelye, most a Galleria d’Arte Moderna di Milano otthona.

A parkot csak 12 éven aluliak és kísérőik látogathatják, és mivel csak egy babáknak, tipegőknek való játszótér van, így nagy a nyugalom a kertben:-)

Az információs tábla szerint ez Milánó első angolkertje, és nagyon kellemes tényleg.Van kis vízesés, patak, kis tó kacsákkal, kis sziget, amire romantikus fahíd vezet, és amin romantikus fapadokon lehet ücsörögni.
Innen már nincsenek messze a flamingók, akik egy villa kertjében féllábaskodnak, sűrű sövény mögött, de azért meg lehet őket kuksizni. De azt majd a következő bejegyzésben, mert meg kell keresnem a képeket…::-)

Megközelítés:

Bejárat a Villa Reale épülete mellett (Via Palestra), ha szemben állunk a palotával, akkor a bal oldalán. Olyan, mintha nem lenne a kapu után semmi, de van, tessék bátran bemenni, a palota háta mögött van a park. A park térképe itt.
Author

Write A Comment