Tematikus parkok közül is sokféle van errefelé, mint pl. a Gulliverlandia, ami vidámpark, akvárium és dínószaurusz-bemutató egyben, vagy a csak este, illetve inkább éjjel nyitva tartó New Jesolandia (20-24-ig van nyitva, hétvégén 20-02-ig). Vízividámparkot is találhatunk, ha a tenger már unalmas,
itt az Aquasplash rögtön a Gulliverlandia szomszédságában, vagy akár a magyar nyelvű honlappal is rendelkező Aqualandia. A Gardaland kicsit messzebb van, és mindig rengetegen vannak nyáron, a túl kicsikkel szerintem nem érdemes felkerekedni.
Állatkertek sem hiányoznak, mint pl. a Parco Zoo Punta Verde, a honlapja alapján nagyon szépnek kell lennie, delfinekkel, fókákkal, flamingókkal, zsiráfokkal, játszótérrel, vagy a kicsit távolabb lévő szafaripark a Garda-tónál, ahol autózhatunk az állatok között, a Parco Natura Viva. Kisebb állatokra is gondoltak, a lepkeház és egy múzeum a rovaroknak, együtt alkotják a Micromegamondo-t.
Akváriumok is vannak, esetleges rossz időre is jó program bohóchalakkal, rájákkal a Sea Life Jesolo, vagy a szintén a Garda-tónál lévő, emiatt messzebb is található Gardaland Sealife Aquarium.
Lido di Jesolo leginkább zsúfolt strandjáról nevezetes, de aki megunta, az biciklizhet is. Van ingyenes biciklikölcsönző (felnőtt biciklik), és van kb. 150km kijelölt bicikliút a városban és környékén, könnyebb és nehezebb útvonalakkal. Bővebb leírás ITT és ITT.
Lido di Jesolo, Bibione, Cavallino-Treporti strandján pedig várja a gyerekeket Jolly Roger kalózhajója, hogy együtt hajózzanak a tengeren. Ez minden gyereknek tetszik szerintem!

Segítségképpen térképen is:
Visualizza Velence és környéke in una mappa di dimensioni maggiori
Folyt.köv.
Author

Write A Comment