Ez egy nagyon jó kis túra! A felvonónál van egy hiper-szuper-design étterem, a Ristorante Monte Elmo (2050 m), ahonnan nagyon szép kilátás van a környező hegyekre, akár a teraszon elhelyezett babzsákokból is, ahogy a mellékelt képen látszik:-)

A célunk a Sillianer hütte (2447 m) felé vezető út egy részének teljesítése, méghozzá addig a pontig, amit Vista Tre Cime-nek hívnak. A neve alapján ugye, erről a pontról látható a Tre Cime, én pedig látni szeretném, így elindultunk. 
Nagyon jó útvonal, szinte teljesen szintben halad egészen a Silian hüttéig. Sportbabakocsival is járható az út, találkoztunk is többekkel.

Az út egyáltalán nem nehéz, gyönyörű virágok mindenhol, a gyerekek teljesen el vannak varázsolva, minden virágot megnéznek, alig haladunk, az idő pedig telik. Egy kis padnál aztán leülünk enni-inni, és itt készülnek a blogfejléc képei:-) 

A kilátás fantasztikus, az idő gyönyörű, az út egyáltalán nem nehéz, tényleg élvezet sétálni. 
A padnál két németül beszélgető idősebb hölgy és egy úr pihenget, egyszer csak megszólít minket az egyik néni: – Nahát, maguk magyarok? Kiderült, a néni 74 éves, Németországban lakik 46 éve, és most nyaralni jött egy hétre, túrázni a hegyekben. Ők innen visszafordultak, azt mondták elég volt aznapra:-) Aranyosak voltak!
Lackó a pihenő után kicsit motiválatlanná válik, megpihen az úton, de aztán kis rábeszélésre megyünk tovább.
 A gyerekek aztán leragadnak egy padnál és a sok virágnál, domboldalnál, így aztán én gyorsan elszaladok a célpontig, a Vista Tre Cime-hez. Hát, nagyobb a füstje… Persze, látni a híres csúcsokat – egy kicsit a legtetejüket a nagyon messzi távolban. Szerencsére van tábla beazonosítani a csúcsokat, gyors fénykép, nyugdíjas németek kikerülése, és már megyek is vissza a pihenő családomhoz. 
Megnyugtatom őket, hogy semmiről sem maradtak le, és elindulunk visszafelé. A Hanhnspiel hüttében még eszünk egy kis sült kolbászt és  Speckbrotot, aztán a felvonóval visszamegyünk az autóhoz.  Ha még egyszer mennénk, akkor vinnénk a babakocsit és egészen a Sillianer hüttéig mennénk, mert megéri!

Megközelítés:

A hegyre két irányból is érkezik felvonó, az egyik Vierschach-ból (ez hatszemélyes kabinos), a másik Sextenből (ez pedig 75 személyes).

Térkép: www.trekking.suedtirol.info

Táv: kb.4000 m (a Sillianer hüttéig 4149 m)
Szintkülönbség fel: kb. 150 m fel (a Sillianer hüttéig 408 m fel, és 9 m le)
Szintkülönbség le: kb. 150 m fel (a Sillianer hüttéig 408 m fel, és 9 m le)
Legmagasabb pont: 2449 m (nekünk kb. 2250m)
Időtartam: 6 óra (a hivatalos időtartam a Sillianer hüttéig 1,5 óra)
Hogyan: háti hordozóval, kisgyerek gyalogosan, túrababakocsival

Author

Write A Comment