A napokban olvastam, hogy Terence Hill itt forgatja a sorozatát, Un passo del cielo címmel, és ha jól láttam az előzetesekből, akkor ebben a házban van a filmbéli lakhelye:-) A hely meseszép, tényleg vászonra (tévébe) való.

Az UNESCO védelem alatt álló Pragser Wildsee vagy olaszul Lago di Braies (1496 tszfm) a Fannes-Sennes-Braies Természetvédelmi park része és kihagyhatatlan, ha valaki erre jár. Mi kétszer is jártunk erre, merthogy az első alkalommal elkergetett bennünket az eső, a másodikra már sikerült körbegyalogolni a tavat, de a végét ekkor is esőben tettük meg, szinte rohanva.

Ha jó az idő, akkor nagyon jó kis hely piknikezéshez, csónakázáshoz a tavon, vagy egyszerűen csak napozáshoz a keleti oldali strandokon.
 
Mi babakocsival indultunk a körtúrára, nem néztem utána rendesen az útviszonyoknak, úgyhogy Zolinak meggyűlt a baja a lépcsőkkel a tó keleti oldalán. Szerencsére a másik oldal már lépcsőmentes, de nem volt őszinte a mosoly az arcán még itt sem:-)
A keleti oldal ösvénye eleinte szintben megy, aztán van egy kaptató, de a kilátás gyönyörű, utána lejtő, majd egy szép, fehér, köves rész, és máris átértünk a nyugati oldalra, ahol kiszélesedik az ösvény is, és minimális emelkedő után érkezünk vissza a kiindulóponthoz.
Megközelítés: Az SS49-es főútról a Pragser Wildsee táblánál kell lekanyarodni és a táblákat követve a tóig elautózni (tömegközlekedés is van, a tónál van a buszmegálló). Három fizetős parkoló van a tónál, az 1. közvetlenül a partnál, a 3. már elég messze a tótól.

Térkép: Kompass-Bruneck, Kronplatz/Brunico, Plan de Corones (gyönyörű szakadásbiztos és vízálló térkép egyébként:-)
Táv: 3593 m, körtúra
Szint: 93 m
Időtartam: 1-1,5 óra
Hogyan: gyalog, babakocsival csak a tó nyugati oldala járható

Author

Write A Comment