Milánótól 25 km-re van a Parco della Preistoria, vagyis a dínópark.
Száz hektáros területen, jó nagyot lehet sétálgatni, és útközben dínókat nézegetni, van piknikező rész és egy kis játszótér is.

A honlap szerint 27 db dínó van a parkban, nálunk a T-rex a kedvenc, szerencsére volt az is. Egész jól megcsinálták őket, nem tűnnek annyira műanyagnak, persze azért „valódinak” sem gondoltuk, de az ovis Lackónak tökéletes volt.

Mivel nagyon nagy területen vannak a dínók, ezért aztán van kisvonat is, ami megáll félúton az éttermeknél, ahol ki lehet szállni, nézelődni, enni-inni. 
Mi is vonatoztunk Lackóval, amíg Julcsi a babakocsiban aludt, és mivel az étteremtől valamiért nem jött tovább senki, egyedül érkeztünk a kiindulási ponthoz.
Közben nem csak a dínókat láttuk, hanem az ősembereket is a barlangjukban, úgyhogy szép kis előadást kellett rögtönözzek az ember kialakulásáról, ami rengeteg további kérdést generált….
Szerencsére érkezett a felmentősereg, Apa és Julcsi, és egy labirintus, ami elvonta a figyelmet az őskorról.

A parkban a dínók és ősemberek mellett valódi, élő állatok is vannak, kacsák, szamarak, bárányok, szarvasok.

Megközelítés: Milánótól 25 km-re keletre található, Rivolta d’Adda faluban. Legegyszerűbb talán a Strada Provinciale 14-es úton megközelíteni. A park február 25-től november 18-ig van nyitva. Étterem és büfé van, a kisvonatért külön fizetni kell, a parkolás ingyenes.

Időtartam: bármennyi, mi kb. 3 órát töltöttünk itt
Hogyan: babakocsi, gyalog

Author

Write A Comment