Észak-Olaszország legnagyobb gyerekattrakciója egyértelműen a Gardaland, egy óriási vidámpark és szórakoztató komplexum a Garda-tó déli csücskében.

Hozzá tartozik, de külön egységként üzemel a Gardaland Sea life, egy közepes méretű akvárium. Egész évben nyitva van, télen általában csak hétvégén, a szezon húsvéttól indul.
Mi októberben voltunk egy esős napon, a parkoló és az akvárium sem volt tele, nagyon kellemes félnapos kirándulás volt a gyerekekkel.
Julcsit lenyűgözte a sok – akár simogatható – hal, Lackó nem lelkesedett annyira, de a végére ő is belejött, amikor bebújt az akvárium alá, és onnan figyelte a halakat.

Az én kedvenceim pedig ezek a vicces-formájú, dagi halak lettek:-) A becsületes nevük arothron nigropunctatus és arothron hispidus, ők gömbhalak, ha veszélyt éreznek, felfújják nagy gömbre magukat, és mindkettő mérget, tetrodotoxint tartalmaz….pedig helyeskék egyébként.Megközelítés: A4-es autópálya Peschiera del Garda lehajtó. Nagy parkoló van az épület előtt, március elejéig télen ingyenes. Babakocsival nem lehet bemenni az akváriumba, az ajtónál van babakocsi-tároló.
Nyitva tartás ezen a linken ITT.

Author

Write A Comment