Húsvétkor, megunva, hogy Milánóban még nincs tavasz, elautóztunk a francia riviérára, mert az időjárás előrejelzés szerint oda már megérkezik a tavasz.
Majdnem bejött nekik, de szombaton még sokat esett, úgyhogy eső program gyanánt bementünk a monacói óceonográfiai múzeumba, az akváriumba, ami az eddig látottak közül az egyik legszebb. Az 1910-es épület is, és maga  a kollekció is.Sajnos rengetegen voltak, más is ezt választotta esőprogramnak, de azért majdnem mindent láttunk. Gyerekeknek is nagyon tetszett, jól elfáradtak és a hercegnő házát (Palais Princier de Monaco) már nem is akarták megnézni az esőben, így még felmentünk a múzeum tetőteraszára, ahol ha nem esik az eső ténylég szép lehet a kilátás, és még játszótér is van a
kicsiknek.

Mire Cannes-ba értünk elállt az eső, itt találkoztunk a barátainkkal a tengerparton, ahol egy kicsit homokoztak, hintáztak a gyerekek, mi  pedig ittunk egy Kir Royal-t tavaszköszöntőnek.

Másnap reggel gyönyörű napsütésre ébredtünk, reggelire ettünk az otthonról hozott olasz húsvéti édességből a Colomba-ból (galamb alakú kalácsszerűség, kandírozott gyümölcsökkel – egyébként szerintünk felejthető süti), aztán kimentünk a tengerpartra. 

 Gyerekek játszottak, ebéd körül pedig piknikeztünk az óriási szélben, de legalább napsütésben.

 

Elköszöntünk a barátainktól, és hazaindultunk. Útközben barátnőm ajánlására megálltunk a ligur-tengerparton Varigotti-ban, ami egy tündéri kis falu. A falu érdekessége az északi végén álló házak, amik teljesen a tengerpartra épültek, gyakorlatilag a homokba lép ki az ember a házból. Alig találtunk parkolóhelyet (ami egyébként teljesen normál menet az olaszoknál hétvégenként a tengerparton), és átsétálva a szinte üres kis utcákon a tengerpartra, döbbenet volt a tömött tengerpart. Mindenki napozott, ki fürdőruhában, ki télikabátban, labdáztak, kutyát sétáltattak, fürödtek, ettek-ittak a bárban vagy csak egyszerűen beszélgettek. Kerestünk mi is egy üres helyet a pokrócunknak, cipőket ledobtuk, és felvettük a ritmust. Az olaszok tudnak élni, ez tetszik nagyon:-)

 
kép: pinterest
A nyuszi a tengerpartra is hozott csokitojást, cserébe festettünk neki kavicsokat, amit reméljük, hogy megtalált.Megközelítés: A monacoi akváriumot mi kicsit nehezen találtuk meg a táblák hiánya miatt, a gps elkavart. Parkolni parkolóházban érdemes, ahonnan lifttel rögtön a múzeumhoz érni. Varigotti-hoz az A10-es autópályáról Finale Ligur kijáratnál kell lehajtani. Parkolni mi csak a falun kívül tudtunk, de gyalog pár perc alatt vissza lehetett sétálni (keleti vége).
Térkép:

 
Author

Write A Comment