20. nap: Galle Reggeli után elsétáltunk a buszállomásra, és megvártuk a Galléba tartó járatot. Imádtunk buszozni, ez az egyik legjobb Sri Lankán:-) Galléba van gyorsjárat és van lassú járat is, ami mindenhol megáll. Nekünk mindegy volt melyik, amelyik hamarabb érkezett, arra szálltunk fel.

Galle buszvégállomástól elgyalogoltunk az erődig, közben benéztünk egy iskolaudvarra, köszöntünk a gyerekeknek, megkérdezték tőlünk hogy hívnak minket, angolul persze, és aztán jókat nevetgéltek. Édesek voltak.

Útközben megnéztük a halpiacot, fogalmam sincs milyen hal volt némelyik. Gyerekekkel végignéztük, ahogy „szeletelik” a halakat, egész jól bírták.

Galle kikötőváros, az UNESCO világörökség része. Az egyik kedvencünk lett nekünk is a sri lankai utunk alatt. A várost védő erődítményt portugál telepesek kezdték el építeni, majd holland telepesek fejezték be a 18. században. A városfalak ma is állnak, a tetején szép sétát lehet tenni. A városfalon belüli óváros nagyon hangulatos, szép példája az európai és dél-kelet ázsiai építészet együttélésének.

Az óváros nagyon hangulatos, autómentes. Rengeteg étterem, ajándékbolt, kávézó, fagyizó van és persze sok turista, de ennek ellenére tökéletesen visszaadja az óváros a 18. századi hangulatot (legalábbis, ahogy mi elképzeltük, hogy milyen lehetett itt a hangulat akkor). Ez a fogadóiroda akár egy film díszlete is lehetne, de nem az. Ez működik.

 
Sétáltunk, ettünk, aztán tuk-tukkal visszamentünk a buszvégállomásra, kiderítettük melyik busz megy Hikkara, és hazabuszoztunk.

 

Folyt.köv.

Author

1 Comment

Write A Comment