Alta Badia gyönyörű része a Dolomitoknak. Ismerősként üdvözöltük a városkákat, jártunk erre pár évvel ezelőtt, akkor is nagyon tetszett. Mostanra viszont kialakítottak egy jó kis családbarát helyet, Moviment néven. Rengeteg lehetőség van a mozgásra, mind gyalog, mind biciklivel, vagy akár fitnesszgépeken a nagyobbaknak. Van sok játszótér, lehet mászni, vizeskedni, ügyességi játékokat játszani, tényleg szuper.
Három parkot alakítottak ki: Piz Sorega, Piz La Ila és Pralongia, mindhárom ugyanazon a fennsíkon, a fennsík három különböző pontján található.
Mi a Piz Soregat választottuk, ide érkeztünk a felvonóval (2003m).

A felvonó San Cassiano-ból rögtön a Moviment parkhoz érkezik. A felvonónál közvetlenül található egy hagyományos és egy szuper vízi játszótér. Jó időben simán egy-két órás elfoglaltság. Nekünk nem volt szerencsénk, lógott az eső lába, de így is jóideig itt ragadtunk.
A játszótér mellet van egy mini golf pálya, vicces fa ütőkkel. Nagyon népszerű, az ütőkért sorba kellett állni.

A felvonó lábánál alakítottak ki egy medvebarlangot, utalva a közeli hegyekben 1987-ben felfedezett Ursus ladinicus-ra. Különféle játékok várják a barlangban a gyerekeket. Kint pedig a homokozóban a medve csontjait lehet kirégészkedni.

A játszóterezés után célba vettük a másik parkot, a Pralongiat. Kellemes, nem megerőltető séta, gyönyörű panorámával útközben. Babakocsival, biciklivel is járható az út. És kutyahúzta rollerrel is, amilyet eddig én még sosem láttam.
Útközben érdekességeket, legendákat, meséket bemutató táblák vannak, ha jól emlékszem többnyelvűek. Megebédeltünk az egyik rifugio-ban (Ütia de Bioch, 2079m), majd az égre nézve sajnos feladtuk, és nem mentünk tovább a Pralongia-ig (2135m), mert szemerkélni kezdett az eső. Legközelebb végigcsináljuk!

 

Piz Sorega

kép 1 / 10

 

Megközelítés: San Cassiano-ban csak követni kell a Cabinovia Piz Sorega feliratot. A felvonónál elég nagy parkoló van, de szezonban gyorsan tele lesz.

Útleírás: Piz Sorega felvonótól követni a táblákat Pralongia irányába. Először a 21/A utat kell követni az Ütia de Bioch-ig (30perc), majd innen  a 24-es utat Pralongia-ig (40perc). Eltéveszthetetlen.
Térkép:Panoramakarte, Alta Badia, 1:25000

Táv: 3,5 km egy irányban
Szint: 130m
Időtartam: Piz Sorega felvonótól Pralongia parkig 70 perc, gyerekkel bármennyi

Hogyan: gyalog, babakocsival, biciklivel

Author

2 hozzászólás

 1. Kedves Blog író Anyuka! Már több éve nézegetem vágyakozva a bejegyzéseket!
  Jelentem még sose jártunk a Dolomitokban és most ezeknek a szép képeknek köszönhetően elmentünk! Nagyon elégedettek vagyunk és élveztük!
  Talán majd a mi blogunkra is felkerül majd..

  Nagyon köszönöm a bejegyzéseket! Sok boldog percet a természetben és a családdal!
  N.Kriszti

 2. Kedves Blog író Anyuka! Már több éve nézegetem vágyakozva a bejegyzéseket!
  Jelentem még sose jártunk a Dolomitokban és most ezeknek a szép képeknek köszönhetően elmentünk! Nagyon elégedettek vagyunk és élveztük!
  Talán majd a mi blogunkra is felkerül majd..

  Nagyon köszönöm a bejegyzéseket! Sok boldog percet a természetben és a családdal!
  N.Kriszti

Write A Comment